Over mij

Mijn naam is Tineke Brouwer. Toen ik in aanraking kwam met paardencoaching was ik direct gefascineerd. Het is een vorm van begeleiden die precies bij mij past. Alles wat ik in mijn leven heb gedaan en geleerd komt hierin samen en maakt me een goede paardencoach.

Inmiddels werk ik ruim 30 jaar binnen de geestelijke gezondheidszorg als HBO-verpleegkundige. Ik kan hierdoor goed luisteren, probleemstellingen en vragen verhelderen en oplossingsgericht denken.  Ervaringen die dit versterken zijn cursussen die ik gedaan heb op het gebied van zelfontplooiing en zelfonderzoek. Onder andere drie spirituele jaarcursussen bij Jan Geurtz, bekend van de bestseller Verslaafd aan liefde. Ook heb ik vele stilte- en meditatieretraites gevolgd waarbij het naar binnen keren essentieel is. Door al deze ervaringen heb ik bovenal geleerd om mezelf ten dienste te stellen van het coachingsproces.

Paardenervaring

Op paardengebied heb ik ruim 35 jaar ervaring met veel verschillende paarden. Het meest heb ik geleerd van de langeafstandssport. Hier heb ik een tiental jaren mijn hart aan gegeven en veel geleerd over de paarden en mezelf. Het allerbelangrijkste was dat ik niet ten koste van het paard mijn doel wilde bereiken.  Het moest een eerlijke samenwerking zijn met plezier voor ons allebei. Ik denk dat dit gelukt is. Toen ik voelde dat mijn paard op 17-jarige leeftijd niet meer de drive had zoals voorheen, ben ik met mijn geliefde sport gestopt. Het paard, Wazir, is inmiddels 24 jaar en 1 van mijn 2 coachpaarden. Mijn andere paard heet Lulu’ah, een merrie van 14 jaar. Het zijn allebei Arabische volbloeden. Hun sensitiviteit maakt ze uitermate geschikt als coachpaard.

Opleidingen

Om een goede paardencoach te worden, heb ik een paardencoachopleiding gedaan bij InnerQi te Friesland. Gedurende deze opleiding heb ik heel veel sessies gegeven en heb ik vooral geleerd het paardengedrag op de juiste manier te interpreteren en het gedrag te communiceren naar de coachee.

Momenteel volg ik een ACT-opleiding. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een manier van coachen waarbij je vooral leert een zachtaardige houding aan te nemen ten opzichte van alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd je doelen en dromen verwezenlijkt. Door toepassing van ACT vergroot je als coach de mentale veerkracht van de coachee. Je helpt de coachee haar energie te richten op datgene wat er echt toe doet en belangrijk is. En vanuit hier leer je om actie te ondernemen. Ondanks en met alle hinderlijke gevoelens en gedachten. Om voluit te leven met alles wat er is.

Ik ben BIG-geregistreerd (nummer 99039981530) en heb geheimhoudingsplicht.

Mijn coachpaarden

Wazir

Wazir

Arabisch volbloed, 24 jaar
Karaktereigenschappen: dominant, zelfstandig, speels en vriendelijk in contact met mensen.
Lulu’ah

Lulu’ah

Arabisch volbloed, 14 jaar
Zeer mensgericht, nieuwsgierig en super sensitief. Zij wordt meestal ingezet voor het coachen omdat ze het met plezier lijkt te doen.